måndag 7 januari 2008

Det är för dåligt..

Måndag, oh så härligt!

Första dagen på en ny vecka. Kan det bli bättre?

Klart som korvspad att det kan, tänk er själva att det är fredag eftermiddag och man precis jobbat/pluggat klart för dagen och man är på väg hem för att få helg. Den känslan är grym. För mig som är student så skiftar det där med fredag eftermiddagshelg känslan från vecka till vecka, ibland har jag helg i veckan och plugg på helgen och vice versa.

Som man bäddar får man ligga!

-

I helgen kom jag åter till Falun. Satan vad det har snöat. Man skulle haft en spark och tagit sig fram på det hade vart kung. För er som inte vet vad en spark är se Sällskapsresan 2 Snowroller.

Eller äsch jag försöker förklara för er. Det är en stol gjord i trä som sitter på två medar som är längre än stolen. Sparken är gjort för en aktiv och en lat och kan endast framföras på vinterväglag, det vill säga snö. Den aktive sparkar helt sonika fram sparken och den late sitter i stolen och latar sig. Längst fram på sparken kan den late lägga upp fötterna för att få bästa möjliga komfort under resan.

Hänger du inte med är du inte snabb nog? (Kanske den sämsta slogan som någonsin uppfunnits ever!)

-

I idrottssverige talas det just nu om en tjej som heter Kalla i efternamn och Charlotte i förnamn. Hon tävlar i längdskidor och jag vete katten vart hon kommit från men man kan lugnt säga att hon är chef i längdspåren för tillfället. Gillade när man hörde henne svära i TV efter att hon ramlat i en backe och sedan krigat sig in på en hedrande andra plats. Respekt!

Vilken järnvilja, påminner lite om Gundes jävlaranamma på den tiden det begav sig.

-

Ikväll är det tv-match för femtioelfte gången från Falukurriren arena. Undras just varför de envisas med att visa IBF Faluns hemmamatcher stup i kvarten.

Men helt klart är det positivt för föreningen som får så mycket tid i tv. Bara att tacka och ta emot.

Arrangemanget kring matcherna börjar ta sig allt mer. Men en sak måste jag klampa ner på och det är matchprogrammen, dem är kass! Helt uddlösa, står inget intressant alls i dem. Där borde man lägga ner lite mera krut.

Tror IBF Falun fortsätter sitt segertåg bara de inte underskattar Järfälla. Se bara hur det gick för Spurs i helgen, de lyckas nå oavgjort mot ett Fulham som ställde upp med reserverna.

Det är för dåligt!

-

Såg en div 4 match i helgen när jag fortfarande var hemma. Oj så mycket målchanser åt båda håll, höll inte reda på skotten men om matchen hade slutat 15-10 istället för 6-4 eller vad det nu var hade inget av lagen kunnat klaga. Klart en match i publikens smak. I vanliga fall brukar det vara ”fullt” på matcherna och då pratar vi om en publik upp emot 200 personer men i helgen var det bara halvfullt om ens det. Och nu snackar vi div 4. Imponerande!

En kul grej hände under matchen. Ena domaren blåste för tidigt vid ett tillfälle, motståndarlaget gjorde mål en sekund efter signalen. Domaren försökte sig då på en fuling som Per Nordström skrivit om i sin blogg tididgare. Nämligen att förlänga signalen och peka på målet. Haha.. bra försök men domaren kan inte på allvar ha trott att han skulle kunnat kommit undan med det hela?

Det uppstod en diskussion och slutligen dömde domaren frislag och utvisning på en hemmaspelare. Jag frågade den andra domaren om situatione efter matchen sa att där höll ni på att göra bort er ordentligt. Hans svar var att:

- Eftersom de bägge lagen var överens om att det redan var blåst så dömde vi frislag. Så om motståndarlaget inte tyckt det då hade det alltså blivit mål, eller?

Kamma frissen och kom in matchen nu gula.

Det är för dåligt.

-

Fredric Westling fick sin dom i veckan som var. Säger inget om domen, den kunde både vart mildare och hårdare beroende på hur man ser på saken. Men straffsatserna inom innebandyn är i vilket fall som helst pinsam. Det har bevisats i år. Straffen borde i vilket fall som helst betyda att man missar ett visst antal matcher och inte vara tidsbestämda likt Kimmo Eskelinens avstängning som gjorde att han missade finnkampen. Det var sandlådenivå på det straffet. Nog talat om saken .

Domarna gör så gott dem kan och i år har de fått onödigt mycket skit framförallt inom ishockeyn och Elitserien.

-

Tyvärr finns det inom innebandyn domare som går in med inställningen att dem är kung och att deras ord är lag. Var skadad en del under säsongen men när vi mötte ett lag hemma i FK – arenan och jag stod på sidan så värmde inte ens domarna upp innan matchen. Det säger väl allt om vilken inställning de har. Har jag fel?

Hur som helst så finns det väldigt få domare ute i Sverige som har min respekt på grund av deras beteende på planen.

En domare ska enligt mig vara en slags ”matchledare”. Deras uppgift är att skapa en god stämning på planen och se till så att båda lagen spelar innebandy och inte ägnar sig åt en massa skit. Dessutom ska de kunna motivera sig beslut de tar. Och det sistnämnde är särskilt viktigt för deras egen trovärdighet som domare.

Jag har alltför många gånger stött på domare som kan säga

- Ett ord till och du åker ut.

Och då har man bara frågat varför domaren dömde som han gjorde.

Det är för dåligt!

-

Nu måste jag plugga lite och sen styra upp en tacopaj om det nu vart nåt kvar sedan T.B var här och käkade igår.

Vi hörs!

/Pelle

Inga kommentarer: