måndag 2 november 2009

Tiden finns och motivationen är åter, har ju trots allt Dalarnas nästbästa innebandyblogg.

Morsning!

Tiden har kommit tillbaks, dels för att skolan i detta nu tar lite mindre tid än vanligt. Dels är jag skadad så jag kan inte träna för tillfället. Vilket i sig är otroligt tråkigt men samtidigt så får man se det positiva med det hela, jag kan exempelvis blogga , vattna blommorna eller laga mat utan att stressa. Ett liv i lagom tempo är underbart. Tro mig.

En av orsakerna till att jag valde att inte blogga på ett tag var att jag egentligen inte visste vad jag skulle skriva om. Vem f-n bryr sig om vad jag gör om dagarna, vilken färg på strumporna jag har eller vem jag sprang på ute på stan. Min blogg ska i första hand handla om Innebandy och den ska vara intressant och ge någonting för den som läser. Det har alltid varit mitt mål. Nu har jag sett en del innebandy live, det har även vart landslagsuttagningar. Jag har valt att ligga lite lågt.. ända tills idag. För nu ska ni få ta del av min syn på framförallt landslagsuttagningarna både på herr och damsidan. Jag ger mig alltså in på ett område jag måste erkänna att jag inte har största koll på (damsidan). Men man måste våga för att vinna!

Först ut är herrarnas landsgalgstrupp, eller ska vi säga AIK kryddat med några spela till. Såhär ser den ursprungliga truppen ut.

--

De som försvunnit är: Daniel Calebsson (skadad), Magnus Svensson (skadad)

De som tillkommit är: Mattias Helgesson, IBF Falun, Henrik Stenberg Storvreta IBK.

--

Bra eller dåligt att laget har så många spela från AIK är frågan. Helt ärligt så vet jag faktiskt inte. Peter Fischerström, K-J Nilsson, Fredrik Djurling är alla självskrivna tycker jag. David Gillek och Kim Nilsson är duktiga innebandyspelare som jag tycker det är helt rätt att de är med i landslaget men de är inte lika självskrivna som de andra. Till sist har vi Alexander Egebrandt med rötterna från Falun. Jag tycker det är helt rätt att han äntligen får chansen i Landslaget. Han var stabil redan när han spelade i IBF Falun så jag är förvånad över att det tagit såhär lång tid innan han fått chansen att visa upp sig i blågult. Frågan är om han fått chansen om han inte spelat i AIK.


Övriga spelare i truppen då. Jag tycker truppen ser bra ut. De två sakerna jag reagerade på när jag först såg den var att dels har man valt att köra vidare på Peter Sjögren i kassen, visst han är bra men varför inte testa en ny ung målvakt (Viktor Klintsten, Johan Rehn, Erik Ställ), visst de sistnämnda grabbarna har inte direkt haft en lysande sässongsinledning med att inte Viktor Klintsten får chansen är för mig helt otroligt. Sedan om han är med när det drar ihop sig till VM säger jag inget om men man kan kan i alla fall testa.

Det andra jag reagerade på var att inte Henrik Stenberg var med från början. Han var sjukt bra ifjol och jag tycker han har vart bra i år med. Nu kom han med i truppen eftersom Magnus Svensson valt att tacka nej. Men jag anser ändå att han borde vart med från början, den här killen kommer dominera svenska innebandy om han väljer att satsa på det.

Att Mattias Helgesson fick chansen är inte ok med tanke på hans sässongsinledning. Han har vart en skugga av sig själv hittils denna sässong. Vad det beror på vet jag inte men när han är som bäst då är han given i ett svenskt landslag, har aldrig sett en spelare kunna hålla bort en annan spelare trots att han har bollen som han kan göra.

Såg IBF Falun - Västerås. Christian Mattsson är uttagen i landslagstruppen men han var klart överskuggad av både Rasmus Enström (förra året just i Västerås) och Jakob Lundmark. Där har vi två spelare som både är och kommer bli riktigt bra/bättre. Hatten av för dessa två spelare samt till den som lyckades värva dessa två. Ska bli kul att följa denna duo på planen i år.

Förbundskaptenen aktiv i klubblag eller inte.

Att förbundskaptenen har hand om ett lag i högsta serien är något som endast kan ske i Innebandy. Tänk om Bengt Åke Gustavsson skulle tränat Färjestad. Visst vi provade det systemet för ett par år sedan men ishockeyförbundet insåg att det inte funkade. Jag tror att det är både fördelar och nackdelar med att vara aktiv i ett landets högsta serie. Fördelarna är att han hela tiden får se de bästa spelarna "in action" och att hela tiden befinna sig i hetluften med matcher och träning. Nackdelen är att man riskerar att bli lite färgad, spelarna i ex. AIK har en enorm fördel gentemot övriga spelare eftersom Ulf Hallstenson ser dessa spelare vid flera tillfällen än något annat lag. Men som sagt var det är ju en fördel för de spelare som spelar i AIK.

Nackdelen är att han inte hinner se de övriga spelarna i samma utsträckning som han skulle kunnat gjort om han inte haft ett klubblag att träna.

Så vad anser jag då. Jag tycker man efter att Ulf Hallstensson väljer att lämna in handduken (Vilket jag hoppas att det dröjer) bör se över denna situation. En förbundskapten med huvudansvaret bör inte vara aktiv i ett klubblag anser jag. Jag är medveten om att Kent Göransson scoutar spelarna och tillsammans med Ulf Hallsstensson tar ut laget men frågan är vems röst som väger mest. Till sist angående landslaget och AIK så är det bara att konstatera att AIK hittils är överlägsna i SSL. Så det kanske inte är så konstigt att just det laget är överrepresenterade i landslaget.

--

Vad gäller damernas trupp så är jag lite färgad, tror jag..

Jag skulle gärna sett både Emma Lundmark, IBF Falun och Stina Näktergal, Örnsköldsvik IB i laget. Det mest anmärkningsvärda är kanske att Emma Lundmark inte är med. I mitt tycke en komplett back som absolut borde vara med i landslaget och vara en spelare man bygger laget kring. Fyra backar från IKSU, är de verkligen så bra bakåt? De har förlorat en match hittils i årets Elitserie, lika många som KAIS Mora och de har ingen back med.

Därmot kul att liraren Sara Kristoffersson åter får chansen, vilka handleder och vilket spelsinne. Undrar hur bra hon skulle klara sig i SSL bland herrarna?

Nog talat om landslaget, truppen är uttagen, nu är det upp till bevis att visa att man är bäst i världen! Undrar om TV visar nån match?

-

Bloggen lever igen och den kommer att fortsätta leva. Var hemma en sväng i helgen och fick lite påbackning på att jag lagt ner bloggandet. Så nu till allas stora glädje så lever den. Faluns näst bästa blogg (Bäst är Per Nordströms) kan ju inte bara försvinna ut i tomma intet.

Veckans låt är, eller snarare helgens låt är Djingis Khaan - Vikingarna. Jag är absolut inget fan av dansband, tvärtom anser jag att det är samstämmigt med ljudet som piper i samband med SVT:s testbild. Men låten e cool helt enkelt. Ni kan lyssna på den här

//Pelle

Inga kommentarer: