onsdag 4 november 2009

Sjögren ut - Klintsten in!

Hallå där!

Redan ett nytt blogginlägg, killen har inget liv tänker ni. Riktigt så är det inte. Har mer tid nuförtiden fast ändå inte. Skriver en C-uppsats i Idrott och Hälsa, den sker i projektform så det är mycket att stå i men jag kan i princip själv välja när och vad jag ska göra därför har jag helt enkelt mer tid till övers för annat.

-

Idag kom de första snöflingorna i Falun, de var inte många, de var små men likväl så kom dem. Hoppas på fler redan ikväll. Gillar inte hösten. Det är kallt, mörkt och djävulskt tråkigt. Fast det är klart, det är väl upp till var och en om man har roligt eller inte. Men jag föredrar likförbannat sommaren framför hösten. Alla polarna är hemma, man kan var ute utan att behöva klä sig särskilt mycket och man kan sitta på klipporna och njuta av solen med en kruka i handen. Sommaren är utan tvekan min favoritårstid. Vintern har dina fördelar med att man kan åka skridskor, långfärdsskridskor och bräda plus att snön lyser upp det hela! Men framförallt för att det då är högsässong för innebandyn! Våren är underbar för då börjar värmen komma tillbaks efter den kalla vintern och man blir glad för man vet att sommaren närmar sig..

En utomlandsresa nu skulle sitta mumma.

-

Läste på innebandy.se att Peter Sjögren tackat nej till den senaste landslagsamlingen, vem fick då chansen om inte Viktor Klintsten. Jo jag tackar ja. Bra val! Som det verkar så anser landslagsledningen att han är en comming man som de tror på, kul! Förhoppningsvis så får han vara med i kommande VM för att se och lära vilket är en nyttig erfarenhet för en såpass ung och duktig kille.

-

Capeiro vann mot Järfälla igår med uddamålet (8-7). Detta efter att laget legat under med 4-7 i början av den sista perioden. Stark upphämtning således. Men faktum kvarstår att motståndet var Järfälla, som ligger i botten. Capeiro som ska vara ett topplag verkar inte alls vara i form hittils i år. I tv matchen mot Sirius var de riktigt dåliga. Trots det ligger de 3:a i serien. Imponerande. Undrar vad Limmet och grabbarna har för planer för laget i år. Hur som helst är det alltid kul att följa detta lag där allt verkligen kan hända.

-

Ikväll vankas det kvalfotboll mellan Assyriska och mitt lag Djurgården IF. En plats i nästa års allsvenska står på spel vilket även innebär att det är rätt mycket pengar som står på spel i detta kval som avgörs genom två matcher, hemma/borta möte. Vilken serie DIF än hamnar i så måste de vidta en hel del drastiska åtgärder. Först och främst måste man hitta en kontinuitet i det man gör, alltifrån spelsätt till spelare. I år känns det som att man utan hänsyn till gruppen valt ett spelsystem man inte haft spelare till att kunna klara av. Vidare har man haft x antal olika startuppställningar. Således har spelarna inte känns någon trygghet i det de gjort och resultaten har därför blivit som de blivit. Jag hoppas och tror att DIF klarar sig kvar i Allsvenskan och att man tar tag i det hela så alla vi supportrar slipper genomlida en liknanden sässong igen, för i år har jag knappt velat prata fotboll och allra minst se på eländet.

Heja Djurgårn!

-

Till sist måste jag ge beröm till en spelare i mitt lag som trots att han sällan får chansen alltid är en kille som ställer upp för laget och bara genom sin blotta närvaro på träningar och matcher skapar en god stämning i laget. Niklas "Ramsin", "Muren", "Julkalendern" Stenius gjorde sin första match från start för sässongen borta mot Sala Silverstaden och han levererade direkt. Han motade skott, han snackade med backarna och han visade en enorm vilja att verkligen vilja vinna! Stenne du har min respekt, bra match!

Här kan du läsa om vad Salas lokalblaska skirivit om matchen. Intressant notis är att jag såtr noterad för vårt andra mål trots att jag endast stod i båset och jagade på killarn, tack och bock säger jag bara.

I helgen är vi spellediga, skönt. Hade ändå inte kunnat spela då jag är skadad. Nästa helg väntar serieledande Surahammar. Det blir en svår nöt att knäckam men inte omöjligt. Vi kan slå alla lag i den här serien, samtidigt som vi kan förlora mot alla lag. Den som visar störst vilja att vinna när vi möts vinner.

Morsning!

//Pelle

Inga kommentarer: