torsdag 22 november 2007

Jobb, jobb, jobb och så lite innebandy. 2007-11-17

Helgen har gått i jobbets tecken. I fredas var det Julgala på Lugnet och IBF Falun ungdom har jobbat och slitit som aldrig förr. Det var alltifrån dukning, servering och diskning till att bära drickabackar och riva scen. Några grabbar som jag jobbade med i baren startade dagen tidigt på morgonen med att bygga scen och annat som skulle göras för att sedan byta om och stå i baren. När baren stängde på kvällen bytte dem om till arbetskläder igen och hjälpte till med städningen. Dårar! Hemkomst: 03:10.

---

Efter allt bärande igår kändes kroppen som en veckas fys med Mr. Backman när jag vaknade imorse. Och för er som inte vet hur det är att köra fys med Mr. Backman kan jag meddela att det är ruskigt jobbigt och inget man ser framemot. Dessutom medför det en hel del smärta i kroppen i ett par dagar efteråt oavsett hur mycket och länge man stretchar.

---

Under lördagen spelade vi match. Torsk i sudden (4-5) mot Aston från Sandviken. Bra match från vår sida otur att vi förlorar i sudden. Mackan Kindström även känd som Kimmo i laget hängde två kassar och noterades dessutom för en assist (Hur nu det är möjligt då övriga passningar allt som oftast satt i knähöjd på oss medspelare). Mackans spel bådar gott då han slet och kämpade matchen igenom men kanske dags att vinkla ned?

---

Kan inte låta bli att kommentera den ena domarens insats idag. Det var stundtals lite tjurigt på planen och jag tycker att om man som domare vill ha bort det så bör man plocka av bägge spelarna så de får en chans att chilla lite en stund. Detta höll inte dagens ena domherre med om då han ansåg att det var han som skulle bestämma nivån och inte jag. Sedan spände han blicken i mig och blängde för allt i världen. Jag log och gick tillbaks till båset med svansen mellan benen.
Ingår det någonting som kan liknas pedagogik i dagens domarutbildning? Om inte, så vore det kanske något att fundera över för det värsta som finns är människor (Läs domare) som totalt saknar ödmjukhet och besitter en översittarattityd som den redan nämnde domaren.

---

Ilfart hem från Sandviken då stora delar av laget agerade taxi under kvällen. Jag, finnen och Blond-Bortas fick det ansvarsfulla jobbet som sambandscentral. Vi fick ett par samtal under kvällen och det var inte helt otippat från samma personer. En i laget lyckades med konstycket att under kvällen "stjäla" andra förares kunder, snyggt! Nu börjar kvällen lida mot sitt slut och allt verkar ha löst sig bra då våra mobiler slutat ringa.

---

Ser att Kim Källström kommit in för Sverige. Det var inte en minut för sent. Vad har Lagerbäck emot Kongo Kim egentligen? Är så less på att Taco-Anders hela tiden favoriseras, han är inte bra. That’s it. Då hade han inte spelat i allsvenskan utan i någon klart bättre liga. Tanken att Sverige faktiskt kan missa slutspelet i sommar slog mig för en stund sen. Tänk vilket fiasko.
Dagens drinktips fick jag av Jocke Bäckström när vi bodde på hotell under en roadtrip till Stockholm i fjol. En red bull och en kanna vatten, rör om, drickklart. Smakupplevelsen? Helt ok, klart över förväntan.


Come on you Spurs

/Pelle

3 kommentarer:

Jens P sa...

VATTEN? Varför då? När det finns vodka. Men du är väl rädd för at morsan läser, och ska börja tjata på dig.

Pelle Pettersson sa...

Man kan lätt tro det. Men nej nej.. det är Jocke B vi pratar om. Mannen som tränade för att springa Stockholm marathon bara för att han ville ha en utmaning.

Så vatten there is.

syrran sa...

men allvarligt brorsan, jag vill höra mer om ditt liv utanför innebandyn! blir ju knäpp efter tre inlägg. vad sker i din övriga vardag? och när kommer du hem??