söndag 25 november 2007

Det lyfter alla människor att få höra att man är omtyckt och gjort någonting bra.

Startade lördagen med att tvätta. Inget kul men dock nödvändigt. Sedan har lördagen gått i innebandyns tecken. Har hunnit med att se två matcher under lördagen. Borde egentligen pluggat en del men nä det får bli en annan dag helt enkelt.


Div 2 södra Norrland i helgen

Sundborn vann över ett, i mitt tycke, blekt Kungsör. Sundborn spelade stundtals bra och stundtals helt ofattbart. Har dem någon spelidé eller kör dem på ren inspiration, någon som vet?
Min vän TB gjorde två mål idag, snygga dessutom, vad var det jag sa om att han skulle vara het?

Runsten vann den tidiga seriefinalen med 4-3 mot Surahammar. Vi mötte Surahammar borta och förlorade med 3-4. Det var en tight match men så himla bra var inte Surahammar, eller så är det vi som inte är så dåliga att vi ska behöva ligga näst sist i serien. Hur som helst så lever serien i allra högsta grad, både i botten som i toppen.
Ett annat resultat som gjorde att jag började fundera över kvaliteten på serien är Alftas 18 – 5 mot Årstagården. Jag tycker att Årstagården helt klart är ett lag som borde ligga ovanför strecket. De spelar en rolig och fartfylld innebandy med en massa passningar och rörelse (typisk uppländsk innebandy) i alla fall mot oss. Så det här resultatet förstår jag inte alls. Dessutom inte mot ett lag som spelar skogshuggarinnebandy och lever på att de har en trång liten hemmahall.


SSL i helgen

IBF Falun slog Dalen med 7-5 ikväll. Lite notiser från matchen:


  • Kronberg vart bara surare och surare ju längre matchen led. Avslutade med en tackling i ryggen på en Falun spelare med två minuter på botbänken som följd

  • Det utdömdes tre (3!) straffar i dagens match. Två för mycket enligt mig.

  • Matchprogrammet innehöll ingenting nytt och intressant sedan förra matchen eller matchen innan det eller matchen innan det... ni förstår vart jag vill komma. Dags att göra matchprogrammen lite intressanta. Kanske bilder på spelarna, intervjuer med spelare/ledare i respektive lag. För att vara ett lag i Elitserien är matchprogrammet pinsamt infolöst.

  • Kristoffer Asp borde ställa upp i SM på 100 meter. Den mannen är helt galet snabb.

  • Andreas Johansson gjorde två mål idag. Det ena måste jag bara nämna, han får en diagonalpass från Mattias Helgesson och laddar ett slagskott (Såg ut som han tog i) men skottet blir en tvättäkta sorkdödare som går under keepern som kastat sig i sidled, snedträff säger en del, rutinerat och välplacerat säger jag.


Mika Kohonen slog till med sju assist hemma mot Helsingborg. Mycket imponerande. Mikas nya radarkompis Kim Johansson gjorde fem mål. Mycket imponerande det med. Läste en insändare på http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=4-AV_ID=689663,00.html där en man skrev att det är skillnad på mål och mål. Han menade på att Kim Johansson gjorde sina fem mål när matchen redan var avgjord. Visst är det skillnad på mål och mål men gör man fem mål i en och samma match i SSL så tycker inte jag att man ska gnälla om det. Bättre hylla än dissa, det har man alltid igen.

---

Vi möter Västerås borta imorgon. Klart intressant match ur flera aspekter. Dels är vi i (stort) poängbehov dels bör vi inte tappa poäng till Västerås som ligger just ovanför strecket. Det som talar för oss är att vi gjorde en bra match senast mot Aston samt att vi har haft en bra träningsvecka med kanske den bästa farten på träningarna den här säsongen. Hur som helst alltid lika kul med match oavsett motstånd.

---

Något som jag alltid tyckt varit kul att läsa är matchreferat från matcher man sett eller har intresse i på ett eller annat sätt. En mästare inom denna genre är Lotp. Han var min tränare en gång i tiden och är numera en vän för livet.
Ett bra matchreferat bör enligt mig innehålla


1. En lättläst beskrivning om matchen och inte bara en massa tider och målgörare.



2. Gärna en eller par dråpliga situationer som uppstått före/under eller efter matchen som man som läsare kan skratta åt.



3. Gärna detaljerat om matchavgörande händelser (om man nu kommer ihåg något från matchen vill säga)



4. Dela gärna ut beröm till de spelarna som förtjänar det, det lyfter alla människor att få höra att man är omtyckt och gjort någonting bra.



5. Skriv gärna något om motståndarna, hur de spelar eller om någon spelare varit särskilt bra.



6. Var OBJEKTIV, det finns ingenting som är så tråkigt som att läsa ett subjektivt matchreferat.




Alla dessa punkter ovan uppfyllde Lotp under sin tid som tränare och matchreferatskrivare. Därför var det nästan roligare att läsa matchreferatet efter matchen än att spela densamma.

---

Roger över roger ut.


/Pelle

Inga kommentarer: