måndag 1 november 2010

Dags att uppdatera här..

Morsning!

Vet att jag lovat att blogga mer frekvent men har faktiskt inte haft tid och ro att sätta mig ner och knåpa ihop något jag kan känna mig nöjd med. Gör alltid saker till 100 % annars får det vara..

Den här veckan är fullproppad med skoluppgifter som seminarium och hemtenta. Känner för en veckas semester minst. Ska bli skönt när man är klar med pluggandet så man får vara ledig en sommar. Minns inte när det hände senast..

Dock så läser vi om rätt intressanta saker inom religionsvetenskapen just nu. Bland annat om terrorattacken mot USA den 11 september 2001. Spännande och givande att få ta del om varför och hur det kunde hända. Därefter har vi läst om judisk fundamentalism och hur den genomsyrar hela det judiska samhället. Det är lite skrämmande och intressant på samma gång.

Religion är något som berör oavsett var du befinner dig på jorden. Sedan kan man tycka vad man vill om det.

Har inte bara pluggat hela tiden utan har även hunnit med att kika på en del plast.

--

Igår var jag och bevittnade IBF Falun - Pixbo. Oj så bra Pixbo var. Oj så mindre bra Falun var. Pixbo kommer till start utan sina två bästa spelare för året, Daniel Calebsson och Lars-Göran Nilsson. Lätt vinst för Falun trodde jag innan matchen.

Men ack så fel jag gick. Pixbo klev in och satte press på faluns backar direkt från start. Vilket gav utdelning och sedemera en välförtjänst vinst. IBF Faluns försvarspel var stundtals uruselt och att Johan Rehn hade en mindre bra dag gjorde att man inte vann denna match.

Personligen tycker jag att det är svagt av IBF Falun att inte vinna denna match. Pixbo är ett lag man ska ha bakom sig i tabellen. Vet inte vad det är som gör att man inte kan vinna på hemmaplan. På pappret har man ett bra lag i alla lagdelar. Men det känns som att hela laget underpresterar. Frågan är vad det beror på? Känner spelarna sig pressade? Får man inte förtroende att spela om man gör misstag? Har laget för många "stjärnspelare" så man tror att någon annan ska kliva fram och göra jobbet?

Vad det än beror på så tror jag att Andreas Lundmark och Rickard Hedlund är helt rätt personer att vända denna negativa trend och få upp laget på vinnarspåret igen.

--

Sitter just nu och kikar på Helsingborg - AIK. Riktigt bra match. Högt tempo. Snyggt passingar. Bra avslut. Mycket kamp och helt ok domare. Kan inte låta bli att imponeras av Mattias Helgesson. Fantastisk blick för spelet, bra med klubban och kämpar och krigar hela tiden i varje byte. Hatten av!

Tycker dock att en Conny Westerlunds AIK sympatier skiner igenom lite väl mycket i denna match. Lite trist men är ändå oundvikligt då han spelat en massa år i laget. AIK spelar kanske den mest effektiva innebandyn jag sett. Det ser ut som att de vet precis när de ska slå passningar och hur de ska löpa för att ta sig in i anfallszon och etablera tryck. Undrar hur coach Hallstensson bedriver sina träningar för att få sitt lag att uppträda på det sättet?

--

Nu blir det till att kika klart de sista fem minuterna på matchen. Tror AIK vänder och vinner i sudden..

Dagens I-lands problem: Varför kan inte alla ord man vill skriva på mobilen ligga inlagt. Ogillar starkt att behöva lägga till ord. Tar ofantligt mycket tid som man skulle kunna lägga på annat.

På återseende!

//Pelle

Inga kommentarer: